“De combinatie van de duidelijkheid door de psycholoog en de no-nonsense-aanpak door de fysiotherapeut leidt tot opmerkelijke resultaten”

“De combinatie van de duidelijkheid door de psycholoog en de no-nonsense-aanpak door de fysiotherapeut leidt tot opmerkelijke resultaten”

Letselschadebureau Kloppenburg in Amersfoort is een inventief, betrokken bureau voor de belangenbehartiging namens letselschadeslachtoffers. Letselschade-expert Peter Sonder is directeur en mede-eigenaar van het bureau.

“Het is een ijzersterk team in Amersfoort”, zegt Peter Sonder, Letselschade-expert en directeur mede-eigenaar van Letselschadebureau Kloppenburg in Amersfoort. Hij werkt al jaren met DBC samen en dan met name met de vestiging in Amersfoort. “De medewerkers daar weten cliënten die psychisch en lichamelijk behoorlijk in de lappenmand zitten, weer helemaal op te knappen. De terugkoppelingen van onze cliënten over DBC in Amersfoort zijn echt supergoed.”

Opmerkelijke resultaten

Het overgrote deel van de cliënten van Letselschadebureau Kloppenburg bestaat uit letselschadeslachtoffers met een whiplash. Zij hebben vaak niet alleen fysieke, maar ook psychische problematiek. De gecombineerde aanpak van DBC, door zowel een fysiotherapeut als een psycholoog, sluit daar naadloos bij aan. “De combinatie van een duidelijke manier van communiceren door de psycholoog en de no-nonsense-aanpak door de fysiotherapeut leidt bij DBC in Amersfoort tot opmerkelijke resultaten”, aldus Peter Sonder.

Weer aan het werk

Als voorbeeld noemt hij een man die na een verkeersongeval jarenlang een verwarde indruk bleef maken. Wie hem een vraag stelde, kreeg een waterval aan woorden als antwoord, waar inhoudelijk geen touw aan vast te knopen viel. Na een intensief traject bij DBC is het gelukt deze man weer aan werk te helpen. “Dat vind ik een prachtig resultaat”, zegt Peter Sonder. “Veel revalidatiecentra hebben de meest fantastische verhalen, maar als puntje bij paaltje komt, keert geen enkele cliënt er genezen van terug of voldoende belastbaar om weer te gaan werken. DBC in Amersfoort lukt het wel mensen weer een perspectief te geven, dankzij een goede behandeling met duidelijke doelen.”

Motivatie voor herstel

Volgens Peter Sonder zit de kracht van de DBC-behandelmethode ook in het feit dat mensen al snel zelf resultaten zien. Een whiplashpatiënt die ervaart dat hij zijn nek per week een aantal graden verder kan draaien, put daar de motivatie uit voor het verdere herstelproces. “Dat is voor mensen ontzettend belangrijk”, aldus Sonder, “en volgens mij onderschatten revalidatiecentra dat nogal eens. Hoop aanwakkeren en een perspectief bieden, leidt vaak tot succes.”

Eerst zien dan geloven

“Ik ben heel positief over DBC.”, zegt Peter Sonder tot slot. “Het is zelfs op dit moment het enige centrum waar ik positief over ben en als ik er niet positief over zou zijn, zou ik het ook zeggen. Ik geloof de hosannaverhalen over herstel pas als ik zelf zie dat er een echte verandering is bewerkstelligd. En DBC slaagt daar heel goed in.”