Twintigste kennissessie door DBC

Twintigste kennissessie door DBC

Eind april ontving DBC de 20e groep voor een kennissessie rondom dreigende chronische klachten. De beurt was aan behandelaren middelzwaar letsel van verzekeraar Bovemij uit Nijmegen. Een leergierige groep specialisten met veel vragen en cases. Zoals gebruikelijk waren er voldoende vrijwilligers om ervaring op te doen met de VR-bril, een essentieel onderdeel in ons Weerfit! Traject. Het doel van het trainen met de bril, gecombineerd met onze specifieke behandelapparatuur, is om de mobiliteit van nek, schouder en hoofd te vergoten en de pijn- en bewegingsangst te verminderen. Dat gebeurt op een innovatieve en speelse manier en stelt cliënt in staat om ook thuis te trainen. 

Breed publiek

De kennissessie is bedoeld voor letselschadespecialisten en velen hebben hieraan deelgenomen: verzekeraars (Nationale-Nederlanden, Vereende, Bovemij, Univé, Unigarant, NH1816), rechtsbijstandverzekeraars (ARAG, Brandmr), expertisebureaus (Crawford, Segdwick) en belangenbehartigers (Smart Letselschade, Atlas Letselschade). De komende weken zijn we te gast bij andere partijen.  

Rode vlaggen uit de VU-rapporten

Tijdens de kennissessie gaan we het gesprek aan over welke signalen (‘rode vlaggen’) er in een dossier kunnen zijn voor dreigende chronische klachten aan nek, hoofd en/of schouders. Hoe je deze signaleren herkent en vooral ook hoe je daar adequaat op kunt reageren.  Dat doen we aan de hand van het onderzoeksrapport ‘Voorspellers van chronische klachten na een verkeersongeluk’ van onder anderen Becx en Akkermans. Dit rapport geeft inzicht in de huidige wetenschappelijke kennis over klachten zoals nekpijn of concentratieproblemen die iemand na een ongeval ervaart, zonder dat er een biologische oorzaak in beeld te krijgen is. In het rapport wordt consensus gevonden op een groot aantal risicofactoren. Het biedt een handvat om vroegtijdig cliënten in beeld te krijgen die een grotere kans hebben op het ontwikkelen van chronische aspecifieke klachten. Als we die cliënten gezamenlijk tijdig in beeld krijgen, kunnen we de juiste fysieke en psychosociale ondersteuning bieden. Zodat zij het leven – inclusief werk, gezin, sport en huishouden – weer kunnen oppakken.

Belangstelling? Bel ons gerust!