De aanhouder wint.

We doen altijd ons best om een traject niet langer te laten duren dan nodig is en we willen natuurlijk een zo groot mogelijk resultaat bereiken. Daar speel je zelf een belangrijke rol in. Want als je je leven weer op de rit wilt krijgen, moet je wel aanpakken. Dat is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin, als elke inspanning al teveel voelt.

Wij coachen jou om vanuit eigen kracht weer regie te krijgen op jouw leven. De duur en het tempo van ieder programma worden afgestemd op jou. Maatwerk dus. Meestal duurt een programma 6, 12 of 18 weken, het Weer fit! Traject duurt 10 weken.

Je traint minimaal twee keer per week op speciaal voor DBC ontwikkelde apparaten. Natuurlijk onder professionele begeleiding van onze fysiotherapeuten. Ook krijg je ondersteuning van een van onze psychologen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de resultaten die je behaalt, blijvend zijn.

Jouw casemanager houdt de vorderingen die jij maakt goed bij en houdt contact met alle betrokken partijen zoals de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige of jouw leidinggevende.

Intake DBC - Terugkeer na ongeval

Intake

We beginnen met een intake. We vragen je om een aantal vragenlijsten in te vullen, doen onderzoek en metingen en voeren een gesprek. Hiermee krijgen we inzicht in jouw klachten en kunnen we tussentijds en na afloop van het herstelprogramma jouw vorderingen beter zien. Op basis van de intake adviseren we welk programma het beste bij je past. Omdat ieder mens en iedere klacht anders is, stellen we een maatwerkprogramma voor jou op van 6, 10, 12 of 18 weken. DBC kent geen wachtlijsten dus kunnen we snel van start.

Behandelmethodiek DBC - Terugkeer na ongeval

Aanpak

In het hersteltraject speel je zelf een actieve rol. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen, kom
je sneller tot duurzaam herstel. Natuurlijk word je daarbij ondersteund door de professionals van DBC. Je traint op onze speciaal ontwikkelde apparatuur en spreekt regelmatig met een van onze psychologen. De fysiotherapeut en de psycholoog overleggen regelmatig over jouw vorderingen. Op vastgestelde momenten bespreekt jouw casemanager de voortgang samen met jou, je werkgever en eventuele andere betrokkenen.

Resultaat DBC - Terugkeer na ongeval

Resultaat

We meten steeds jouw vorderingen. Zo krijgen we een nauwkeurig beeld van de resultaten die jij boekt. Zo nodig passen we het behandeltraject aan om nog mooiere resultaten te boeken. Omdat we zicht hebben op de vorderingen van al onze  cliënten bij elkaar kunnen we zeggen dat ruim 80% tijdens het programma – eventueel in aangepaste vorm – al aan het werk kan. 90% van onze cliënten voelt zich na behandeling hersteld. Daarnaast vragen we jouw feedback om onze organisatie verder te verbeteren.

Cliënten aan het woord.

Stefan woont in Wierden en was vanuit Zwolle op de N35 al voorbij Nijverdal toen hij in een file aansloot. De bestuurder van een bestelbus achter hem zat echter niet op te letten en knalde tegen hem aan…

 

Lees verder…Alle verhalen