De aanhouder wint.

Tijdens onze herstelprogramma’s streven we altijd naar een zo kort mogelijk proces met een zo groot mogelijk effect. En daar speel je zelf een belangrijke rol in. Want als je je leven weer op de rit wilt krijgen, moet je wel aanpakken. Dat is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin, als elke inspanning al teveel voelt.

Wij coachen jou om vanuit eigen kracht weer regie te krijgen over jouw leven. De intensiteit en tempo van ieder programma worden afgestemd op jou. Maatwerk dus. Meestal duurt een programma 6, 12 of 18 weken, het Weer fit! Programma duurt 10 weken.

Je oefent minimaal twee keer per week op speciaal voor DBC ontwikkelde apparaten. Natuurlijk onder intensieve begeleiding van onze fysiotherapeuten. Ook krijg je ondersteuning van onze psycholoog. Deze combinatie zorgt ervoor dat de resultaten die je behaalt blijvend zijn.

Een casemanager houdt jouw vorderingen goed bij en houdt contact met alle betrokken partijen zoals de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige of jouw leidinggevende.

Intake DBC - Terugkeer na ongeval

Intake

We starten het behandeltraject met een intake. Deze bestaat uit het invullen van gerichte vragenlijsten, een onderzoek, een gesprek en metingen. Hiermee krijgen we inzicht in de aard van jouw klachten en kunnen we tussentijds en na afloop van het herstelprogramma jouw resultaten meten. Op basis van de intake adviseren we je over jouw persoonlijke route binnen de programma’s Herstel na arbeidsverzuim, Herstel na ongeval, Weer fit! Omdat ieder mens en iedere klacht anders is, stellen we een maatwerkprogramma voor jou op van 6, 10, 12 of 18 weken. DBC kent geen wachtlijsten dus we kunnen snel van start.
Behandelmethodiek DBC - Terugkeer na ongeval

Aanpak

In het hersteltraject speel je zelf een actieve rol: door zelf verantwoordelijkheid te nemen kom
je sneller tot duurzaam herstel. Natuurlijk word je daarbij ondersteund door de therapeuten van DBC. De fysiotherapeut en de psycholoog overleggen regelmatig over de vorderingen. Op vastgestelde momenten bespreekt jouw casemanager de voortgang samen met jou, je werkgever en eventuele andere betrokkenen.
Resultaat DBC - Terugkeer na ongeval

Resultaat

We meten de vorderingen van onze cliënten en gebruiken deze gegevens om onze behandelingen nog beter te maken. Zo krijgen we ook een nauwkeurig beeld van de resultaten die we boeken: Ruim 80% van onze cliënten kan tijdens het programma, eventueel in aangepaste vorm, al aan het werk en bijna 90% van onze cliënten is na behandeling in staat om met plezier het leven en werk weer op te pakken.

Als je zelf in de zorg werkt is het heel raar om opeens ‘patiënt’ te zijn.

Stefan woont in Wierden en was vanuit Zwolle op de N35 al voorbij Nijverdal toen hij in een file aansloot. De bestuurder van een bestelbus achter hem zat echter niet op te letten en knalde tegen hem aan…

 

Lees verder…Alle verhalen

Ik heb nog behandeling nodig maar ik kan eindelijk mijn werk weer oppakken

Vrijdag de 13e, in november 2020, was voor Lisa een echte ongeluksdag. Ze stond in haar woonplaats Enschede achter een aantal auto’s voor een rood stoplicht te wachten. Achter haar kwam een automobilist die op zijn telefoon zat te kijken. Hij had niet in de gaten dat het stoplicht op rood stond en reed met hoge snelheid op Lisa in…

 

Lees verder…Alle verhalen