Specialist in terugkeer naar de werkvloer.

DBC is  gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die door rug-, nek- en/of schouderklachten of door mentale overbelasting (burn out) niet meer functioneren zoals ze gewend zijn. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan op het werk, na een ongeval op het werk of na een auto-ongeval.  Onze psychologen en fysiotherapeuten weten als geen ander hoe je de zichtbare en minder zichtbare gevolgen van een ongeval aanpakt om je leven weer op de rit te krijgen. Met speciale behandelapparatuur en maatwerkprogramma’s maken we de vooruitgang inzichtelijk. Met als hoogste doel weer terug te keren in het leven dat iemand gewend was, inclusief terugkeer naar de werkvloer.

Onze missie

‘Terug naar het werk’ is ons primaire doel. Want weer aan het werk kunnen, is het ultieme bewijs dat het beter gaat.

Duizenden trajecten en studies bewijzen dat werk helpt om herstel te versnellen. Werk biedt leefritme, gevoel van voldoening, afleiding, waardering en dat is allemaal nodig voor maximaal herstel. Voor DBC is terugkeer naar het werk dus doel en middel tegelijk. Wij geloven dat in een behandeltraject elke partij zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Dat is de sleutel tot duurzame inzetbaarheid.

Werkgevers nemen in toenemende mate verantwoordelijkheid voor een zorgvuldig en effectief verzuim- en preventiebeleid. Als een werknemer uitvalt, dragen ze bij aan een zorgvuldige re-integratie. DBC biedt graag de helpende hand.

Dat geldt ook voor verzekeringsmaatschappijen die een letselschadezaak behandelen. Als een letselschadeklant last blijft houden van nekklachten (whiplash), kan een beroep worden gedaan op DBC. 

Onze cliënten stimuleren we om zorgvuldig met zichzelf om te gaan, om te werken aan hun lijf en hun zelfbewustzijn. We bieden een meetbaar effectief behandelprogramma. DBC is toonaangevend in interdisciplinaire begeleiding (fysiotherapeut en psycholoog) en succesvol in het bevorderen van re-integratie. Bij alle behandelingen wordt gebruik gemaakt van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak met bewezen resultaat.

Maak kennis
met ons team