DBC Den Haag: 10 maanden verder

DBC Den Haag: 10 maanden verder

Interview met collega’s Vincent Menor en Sharda Roeplal

Vorig jaar opende hersteldienstverlener DBC een nieuwe vestiging in Den Haag. Daar werken fysiotherapeuten Vincent Menor en René Rinck en GZ-psycholoog Sharda Roeplal. Alle drie hebben ze vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen die als gevolg van gezondheidsklachten zijn uitgevallen op het werk, maar het werken in de letselschadebranche is voor hen relatief nieuw. Sharda en Vincent vertellen over hoe ze de eerste 10 maanden bij DBC hebben ervaren.

Fijn om hulp te bieden

Sharda: “We bieden multidisciplinaire begeleiding aan mensen met rug-, nek- en/of schouderklachten die ook mentale belemmeringen ervaren. Vaak komen ze eerst langs voor een oriënterend gesprek om na te gaan of onze aanpak ze aanspreekt. Is dat het geval, dan volgt een intake waarin we inzoomen op de situatie. De cliënt ziet dan een fysiotherapeut, Vincent of René, en heeft een gesprek met mij. We maken een uitgebreide anamnese, we voeren tests uit en stellen in overleg met de opdrachtgever en de cliënt persoonlijke doelen vast. Vervolgens gaan we het begeleidingstraject in, waarbij we volgens de DBC-aanpak naar die doelen toewerken.”

Trots

Sharda is trots: “We hebben als team een nieuw behandelcentrum opgezet. Dat hebben we knap gedaan met elkaar. We werken fijn samen, ook met de overige collega’s van DBC. We zijn allemaal met dezelfde missie bezig, dat geeft voldoening. We hebben inmiddels al een aantal trajecten mogen afsluiten en dat laat toch wel mooie resultaten zien. Mooi voorbeeld is een meisje dat een heftig ongeval heeft meegemaakt en behoorlijk vast zat toen ze bij ons kwam. Nu komt ze op de racefiets en is ze helemaal opgeleefd. Dat is mooi om te zien. Soms kunnen we met een cliënt grote stappen zetten, maar in andere gevallen zijn kleinere stapjes al van grote betekenis.”

Vincent: “Het is ook mooi om te zien dat we al heel wat verwijzers hebben uitgenodigd en gesproken en dat er vanaf het begin al cliënten naar ons werden verwezen. Dat betekent dat men vertrouwen heeft in ons en in de DBC-aanpak.”

Lees het gehele interview

De nieuwe Haagse vestiging van DBC boekt mooie resultaten met mensen die beperkt worden door nek-, rug en schouderklachten: ‘verwijzers weten ons steeds beter te vinden’ – Letselschade.NU