Herstel na ongeval.

De nasleep van een ongeval werkt vaak diep door. Zowel fysiek als mentaal. Onbegrip, machteloosheid, boosheid en aanhoudende fysieke klachten versterken elkaar en staan verwerking en herstel in de weg. Terwijl je meestal niets liever wil dan terug naar werk, naar de routine, naar de lol in het leven.

Herstel na een ongeval kan een ingewikkeld proces zijn waarbij meerdere factoren een rol spelen. Met onze kennis van het ongevalsmechanisme, wetenschappelijk onderbouwde methodiek en innovatieve apparatuur maken we het herstelproces inzichtelijk, meetbaar en voorspelbaar. Daardoor kunnen we ook werkgever, bedrijfsarts, verzekeraar, belangenbehartiger, arbeidsdeskundige genuanceerd en transparant meenemen in de voortgang. Die duidelijkheid helpt alle betrokkenen om gericht en effectief hun bijdrage te leveren aan herstel en terugkeer naar werk.

DBC herstel na ongeluk

DBC leerde mij zelf aan de slag te gaan met mijn klachten en beperkingen. En kijk nu: ik werk weer full time en kan weer paardrijden.

Als je zelf in de zorg werkt is het heel raar om opeens ‘patiënt’ te zijn.

Stefan woont in Wierden en was vanuit Zwolle op de N35 al voorbij Nijverdal toen hij in een file aansloot. De bestuurder van een bestelbus achter hem zat echter niet op te letten en knalde tegen hem aan…

 

Lees verder…Alle verhalen

Ik heb nog behandeling nodig maar ik kan eindelijk mijn werk weer oppakken

Vrijdag de 13e, in november 2020, was voor Lisa een echte ongeluksdag. Ze stond in haar woonplaats Enschede achter een aantal auto’s voor een rood stoplicht te wachten. Achter haar kwam een automobilist die op zijn telefoon zat te kijken. Hij had niet in de gaten dat het stoplicht op rood stond en reed met hoge snelheid op Lisa in…

 

Lees verder…Alle verhalen