Vitaal terugkeren naar de werkvloer.

Als je door fysieke en/of mentale klachten thuis zit, wil je niets liever dan zo snel mogelijk terugkeren naar je werk, naar je gewoontes en bovenal terug naar het plezier in je leven. Met de behandelgramma’s van DBC helpen we je daarbij.

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van medewerkers die door rug-, nek- en schouderklachten en door mentale overbelasting stagneren in hun functioneren.

Met onze maatwerkprogramma’s Herstel arbeidsverzuim, Herstel na ongeval of Weer fit! ga je actief aan de slag: Je wordt fysiek én mentaal gecoacht. Zo krijg je vanuit eigen kracht weer regie op jouw leven en weten we zeker dat je vitaal terug kan keren naar jouw werkplek.

Ongeval DBC - Terugkeer na ongeval

Ongeval

Bij een ongeval denk je al snel aan een auto-ongeluk, sportongeluk of een arbeidsongeval. Maar wist je dat ook fysieke en/of mentale overbelasting waarbij de oorzaak werkgerelateerd is, gezien wordt als een arbeidsongeval?

Behandelmethodiek DBC - Terugkeer na ongeval

Behandelmethodiek

DBC is gespecialiseerd in de behandeling van rug-, nek- en schouderklachten, hoe langdurig of ingewikkeld ook. Wij bieden maatwerkprogramma’s gericht op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Terug naar het plezier in je leven.
Resultaat DBC - Terugkeer na ongeval

Resultaat

We meten continu de vorderingen van al onze cliënten en gebruiken deze gegevens om onze behandelingen nog beter te maken. Bijna 90% van onze cliënten is na behandeling in staat om met plezier het leven en werk weer op te pakken.

Ik heb nog behandeling nodig maar ik kan eindelijk mijn werk weer oppakken

Vrijdag de 13e november 2020 was voor Lisa een echte ongeluksdag. Ze stond in haar woonplaats Enschede achter een aantal auto’s voor een rood verkeerslicht te wachten. Achter haar kwam een automobilist aanrijden die op zijn telefoon zat te kijken. Hij had niet in de gaten dat het stoplicht op rood stond en reed met hoge snelheid op Lisa in. Haar auto werd tegen de auto voor haar gedrukt en die auto ook nog tegen de auto daarvoor. Lisa was volledig versuft en kon niet op eigen kracht uit haar auto komen. Lisa’s behandeltraject begon in feite meteen al na het ongeluk.

 

Lees verder…Alle verhalen

DBC leerde mij zelf aan de slag te gaan met mijn klachten en beperkingen. En kijk nu: ik werk weer full time en kan weer paardrijden.

Kort voor de kerstdagen knalde een onoplettende automobilist met een snelheid van zo’n vijftig kilometer per uur reed hij tegen de auto van Mascha aan. “Ik dacht meteen: dit is niet goed”, vertelt Mascha

Het gebeurde kort voor de kerstdagen in 2015. Mascha reed rond een uur of vijf terug van een afspraak in Utrecht naar huis in Leeuwarden. Bij Utrecht-Noord op de A27 reed het verkeer zoals gebruikelijk rond dat tijdstip langzaam. Vanuit haar ooghoek zag Mascha op de vluchtstrook een auto met pech staan, maar ze schonk daar verder geen aandacht aan.

 

Lees verder…Alle verhalen

Team Den Haag

René Rinck

René Rinck

Fysiotherapeut | Casemanager | Relatiebeheer

Vincent Menor

Vincent Menor

Fysiotherapeut | Casemanager

Sharda Roeplal

Sharda Roeplal

GZ psycholoog | Casemanager

Hiske Pierik

Hiske Pierik

Teamondersteuner

Verwijzing

Bij DBC streven we altijd naar een zo compact mogelijk proces met een zo groot mogelijk effect. Als je aan de slag wil en je leven weer op de rit wil krijgen, moet je dus aan de bak. Dat is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin, als elke inspanning er eigenlijk een teveel is. DBC is er daarom vooral voor mensen die zich niet willen neerleggen bij de situatie. Mensen die het in zich hebben om door te bijten. De intensiteit en tempo van de behandeling worden precies afgestemd op jou. Altijd maatwerk dus.

Hoe eerder we kunnen starten, hoe sneller het herstel. Daarom hebben we geen wachtlijsten en houden we de drempel zo laag mogelijk. Wil je doorverwezen worden naar DBC? Neem dan contact op met je bedrijfsarts, belangenbehartiger of arbeidsdeskundige.

De intake kan al vaak binnen vijf werkdagen na aanmelding plaatsvinden. En na het opstellen en goedkeuren van het behandelplan kan de behandeling al binnen drie werkdagen beginnen.